27 september

Det tog tid men nu har vi bestämt oss vad Nelly ska få för mellannamn. Börjar vara dags att skicka in till Skatteverket, det har ju snart gått tre månader!
Hennes fullständiga namn blir;
 
Nelly Enya Alvina Enquist
 
Nu är det bara det här med dopet, men vi ska vänta tills vi har varit i Umeå nästa gång, då får vi veta om hon ska fortsätta med skenan eller ej! Vi vill helst att hon ska slippa den på dopet! :)
 
Puss och Kram

26 september

Förra veckan så var jag på efterkontroll och allt såg bara bra ut! Fick ett recept utskrivet på fysisk aktivitet, så nu får jag gå på vattengympa, simma och gå på gym på badhusen till ett bättre pris! Hoppas bara att jag kommer att använda det! :P
Jag var även ut på min första joggingrunda, väldigt jobbigt men det kändes bra när det väl var gjort! :)
 
Igår var vi till Umeå igen, badning och omgipsning av benen blev det! Operationssåren såg bra ut och Nellys små fötter såg så fina ut! Nästa vecka så blir det ultraljud på höfterna och antingen omgipsning eller utprovning av skorna som hon ska börja ha på sig. Beror helt och hållet hur stora hennes fötter är, om skorna passar! :)
 
Tränar i gymmet ;P
 
Nelly har fått en present från min faster Karin och henens man Stigge;
 
Nu har det ju som börjat vara kallare på dagarna och jag har ingen aning hur mycket man ska klä henne.
Hur är era barn klädda när ni är ute och går eller när dom sover ute i vagnen?
 
Sötnosen
 
Puss och Kram

Skenan borta :D

Nu på morgonen så har jag tagit bort Von Rosen skenan på Nelly! Jag tror hon är väldigt glad att slippa den! :)
Nu är det bara att hoppas att allt ser bra ut då dom ska kolla höften om ca 1 vecka så att hon inte får tillbaka den! :)


Amningshjärna

Det här med amningshjärna kan man ju säga att jag har upplevt nu!
 
Först glömmer jag en jätteviktig grej som att gå in på begravningsbyrån och skicka in pengar till barncancerfonden till minne av min barndomskompis mamma! Kom på det igår (begravningen är idag) så jag traskar upp på samhället och hoppas att det inte ska vara försent...då har inte ens begravningsbyrån öppet, så det var som kört!
Men jag for på blomsteraffären istället, pratade med en rätt förvirrande och sprallig dam som lovade att dom skulle fixa dit en bukett! Hittade en jättefin bukett med olika vita blommor så jag sa att jag ville ha nåt sånt! 
Så jag hoppas verkligen våran blombukett kommer fram!
 
Sen idag på morgonpromenaden, går jag runt med Izzys bajspåse utan att komma ihåg att slänga den i någon bajslåda efter vägen! Tillslut kom jag på mig själv och lyckades slänga den i nästa låda efter vägen! :)
 
Tur att jag inte glömmer Nelly någonstans iaf! :D
 
Puss och Kram

Operationen

I måndags så for vi till Umeå med lillgumman, vi skulle vara på NUS 10.00, då blev vi inskrivna, läkaren lyssnade och tittade på Nelly och sen fick vi ett rum. Vi tog bort gipset och skenan sen fick hon bada och väga sig, 4735g, snart passerar hon 5 kg! :)
Sen hann vi med en lunch innan vi skulle träffa narkosläkaren och direkt efter det mötet så var det bara att gå till barn-hjärtmottagningen för att göra ett EKG och kolla hjärtat med ultraljud. Som tur var så var inte blåsljudet så stort, så det skulle bli operation! Nelly både kissade och kräktes på hjärtläkaren :)
Senare på kvällen så satte dom en nål på Nelly så att dom skulle slippa göra det på morgonen, dom misslyckades och fick sticka flera gånger. Vi satt och mutade henne med sockervatten, stackarn! Men hon var duktig ändå! :)
Johan sovde på patienthotellet och jag fick sova med Nelly på rummet. Personalen var in och väckte mig vid 04.00 så att jag kunde amma Nelly en sista gång innan hon skulle sövas.
 


På tisdagsmorgonen så var det dags för operation. 08.00 vandrade vi iväg till op, sen fick vi lämna henne och vänta på vårat rum tills det var klart. Vid ca 10.30 ringde dom och sa att hon var på uppvaket, så då gick vi dit!
Lilla söta gumman, helt utslagen med sladdar överallt! Operationen gick bra, hon tog bara lite tid på sig att vakna. Jag blev lite rädd där ett tag, men tillslut så vaknade hon och åt lite sen fick vi gå till vårat rum igen ca 14.15.
Sen sovde hon i princip hela tisdagen, vaknade korta stunder för att äta lite. Personalen var inne lite då och då och kollade hennes fötter, så att dom inte var svullna och hade cirkulation. Hon fick även alvedon var 6:e timme.
 


Onsdag så ville vi hem så fort som möjligt. Så vi fick vara först på ronden och efter det var det bara att gå upp till ortopeden för att få på henne skenan igen! Sen for vi hemmåt!
 
Det var våra dagar i Umeå! Nelly charmade alla med sitt leende!
Nu ska hon ha gipset i två veckor innan vi ska tillbaka så det är rätt så skönt!
Vi får ta bort skenan den 24 och den 25 ska vi tillbaka till Umeå för omgipsning, 4 oktober är det dags för ultraljud av höfterna och förhoppningsvis ser det bra ut så vi slipper skenan! :)
 
Puss och Kram
 
 

4 september

Oj vad det går trögt med bloggandet!
Jag som trodde man skulle hinna med mycket när man var mammaledig, men det kan jag ju glömma! :)
 
Det nyaste som har hänt är att på 2-månaders kollen så upptäckte doktorn blåsljud på hjärtat!
Jag börjar verkligen inte vilja fara på kontroller med Nelly, alltid är det något dom hittar! :/
 
Nästa vecka är det dags för operation av hennes fötter, hälsenorna är ju för korta så då ska dom skära av dom för att få upp fötterna! Men före den så ska hon få kolla blåsjudet och se hur mycket det är, jag hoppas att det inte ska vara så stort! Tycker att hon har varit med om alldeles för mycket nu!
Det är iaf skönt att dom samordnar så att vi får kolla hjärtat när vi lix ska till Umeå! :)
 
Annars händer det inte så himla mycket.
Nelly sover inte så mycket på dagen (jag hoppas hon börjar sova någon stund iaf så man hinner göra något på dagarna). Hon har börjat le och försöker "prata" mer och mer, även skratta men det kommer inte så mycket ljud från henne....men otroligt söt är hon iaf! :D
 
Jag har shoppat lite...
 
Två klänningar till Nelly
 

Nya skor...otroligt sköna!
 

En present till Nelly från Turkiet av mormor
 
Vi har ju även köpt inte bara en bil utan två bilar!
En Audi A6:a som bruksbil och Johan har fått sig en Audi RS4 att leka med!
 
 
 
Puss och Kram
 

RSS 2.0