Bilbarnstol?

Det börjar snart vara dags att köpa en bilbarnsstol till Nelly och vi har börjat kika runt lite men det är ju inte lätt...finns ju hur mycket som helst!
 
Är det någon som har något tips om vilken som är bra eller som vi inte alls borde köpa?
 

29 januari

Dagarna går så otroligt fort, nästan en vecka sen jag bloggade sist! :/
Ska försöka komma ihåg vad som har hänt den här veckan...
 
Svärfars har köpt en hoppgunga till Nelly så den har vi prövat men hon är lite för liten än...hon försvann i selen och det såg inte alls bekvämt ut! Vi måste nog vänta ett litet tag till innan hon kan börja använda den! :)
Dom hade även varit på Asplunds utförsäljning och handlat kläder till henne...
 
I torsdags så var vi och bytte skor till Nelly, otroligt skönt att vi bara behövde fara till Skellefteå för det! När vi kom tillbaka till Byske igen så åt vi lunch på Gästis innan vi for hem! :)
Nelly såg ut att ha det så skönt i bilen :)
 
I fredags åt vi och såg hockey i Templet (Skellefteå Kraft Arena). Så jäkla god mat, det var buffé med potatisgratäng, kött, sallad och såser!
Jag har verkligen saknat livehockeyn, det där var första matchen för mig på plats sen vi fick Nelly!
 
Lördag så for jag, mamma och Nelly till mormor och hälsade på. Där blev vi bjudna på mat och fika...kött och potatis, det är riktigt gott alltså! ;P
 
Jag har varit och shoppat åxxå, var tvungen att köpa sockar till Nelly då hon har växt ur nästan alla....sen följer det ju alltid med fler saker... ;D
Nu ska hon då ha sockar ett tag iaf :)
Trosor till mig
Även BHar, dom hade halva reapriset på Twilfit....det som skulle ha gått på 750 kr gick istället på 189 kr...riktigt värt!!! :)
Två filtar till Nelly
En pyjamas, har alltid velat ha den här så nu äntligen köpte jag den! Tycker den är så gullig när det står stinky där bak! :)
En mössa som man kan vända.....så det är som två mössor i en! :)
 
Nelly har börjat lite med da-da-da-da nu...det är så sött! Låter mer som om hon pratar än tidigare då det mest har varit "skrik" å så! :) Det är ju fortfarande mest "skrik" men jag antar att det kommer mer och mer da-da-da-da! :P 

Nestlé min frukt

Jag har kommit med i Buzzadors kampanj för Nestlés min frukt.
Ska testa på Nelly och se vad hon tycker :)
Kommer såklart att få tester att ge bort så är det någon som vill pröva till sitt barn så är det bara säga till, tror att det ska vara från 6 månader. Paketet kommer väl kanske nästa vecka någon gång! :)

22 januari

Igår var det en sån där dag som man inte vill vara med om igen!
 
På morgonen fick vi veta att Johans morfar hade gått bort under natten!
Vi visste om att han hade blivit sämre och hade varit och hälsat på under lördagen på lassa! Johans mamma, moster och mormor vakade över honom och någon minut över tolv så drog han sist sista andetag!
Vila i frid Einar! <3
 
Sen på kvällen ringde Johan och sa att jag var tvungen att komma med bilen för svärisarna och hans mormor och hennes hund hade krockat med en älg! Vi hade ingen aning om hur det hade gått, vi visste bara att Tomas var skadad! Så vi lämnade Nelly till mamma och drog till akuten. Dom hade verkligen änglavakt, Britt och Gusti var inte skadade alls och Tomas hade två jack i huvudet som inte behövdes sys!
Tiden innan man vet hur det har gått för alla inblandade är verkligen inte kul!
 

Jobbet

I fredags hälsade vi på en snabbis på jobbet! Nelly fick både åka truck med morfar och pröva montera med moster! ;P


6 månader

Tänk att vårat lilltroll blir 6 månader idag! Helt otroligt vad tiden har gått fort! :)


16 januari

Idag har jag ökat på min filmsamling lite.... :D
 
 
 

15 januari

I lördags var jag på inspirationsdagen på badhuset! Riktigt kul dag med träning, lunch och föreläsning! :)
Jag började dagen med yoga, sen blev det pump och sista passet före lunchen och föreläsningen blev spinning.
Lunchen bestod av en väldigt god kycklingsoppa (thai-aktig) och föreläsningen "Tänk dig valet, att må bättre" med Ulf Forss var rolig att lyssna på. När föreläsningen var klar så hade jag valt boxercise, enormt glad att dom ska köra det igen den här terminen! Jag och Anna boxades på och såklart så kom Norran och fotade oss, väldigt pinsamt att dom valde oss, man känner sig ju väldigt fräsch och fit när det är första gången man tränar hårt efter graviditeten!
Sen avslutade jag hela dagen med fuego, vattengympa latino-style.
Bild från Norran
 
Lördag var jag glad att jag tog mig upp ur sängen, VÄLDIGT mycket träningsvärk, men jag hade inte räknat med annat! :)
 
Igår var jag på ett spinning/core-pass. Jag har ingen kondis kvar, så jäkla tugnt men det känns riktigt bra när det är över! :) Har bokat in mig på ett spinning/pump pass imorgon men vet inte än om jag ska fara än. Har haft så ont i halsen idag så jag får se hur det är imorgon! Det är typiskt att det ska komma en förkylning när man just har börjat träna! :/
 
Hämtade ut ett paket idag med mina nya regnkläder
Dom passade åxxå, liiite för stora men det blir nog bra ändå! :)

Vaccination

Igår var Nelly på 6-månaders kollen, allt såg bra ut men läkaren hörde fortfarande blåsljudet på hjärtat.
Hon fick även andra dosen av vaccinationen, den här gången gick det bättre eftersom dom stack samtidigt! :)
Hon klarade sig från feber den här gången med! :)
 
Vikt: 6805 gram
Längd: 63,5 cm
 
Nu ska jag packa träningsväskan för imorgon, lika bra att chockstarta sig själv med en hel dag med träning + lunchföreläsning!
Kommer bli kul men hur jobbigt som helst! :)
 

Nya skor

Ringde igår till ortopeden på NUS och hörde efter när vi ska dit nästa gång eftersom Nelly nästan har växt ur sina skor. Det blir den 1 februari vi ska dit och då blir det röntgen för både höfterna och fötterna!

När jag hade lagt på så ringde jag vidare till ortopedtekniska för att boka en tid för nya skor. Då säger hon jag pratar med om vi har prövat ringa till Skellefteå, eftersom hon trodde att dom skulle ha alla storlekar! VA FAN!!! Varför har ingen kläckt ur sig det tidigare?! Blev förstås jäkligt glad och tackade henne och sa att jag skulle försöka med dom först!

Så nu på morgonen ringde jag dit. Ok, hon jag pratade med verkade lite förvirrad och osäker men jag har då beställt nya skor åt Nelly nu! Dom skulle komma nästa vecka så jag hoppas att det blir rätt och att vi slipper köra 34 mil för att byta skor! :)


Ny tapet?

Hittade min tapet för någon månad sen! Den skulle passa bra i datarummet! ;D


8 januari

I fredags var vi bjudna till Lina och Nike på mat och inte vilken mat som helst, oxfiléplanka! Otroligt gott var det! Och söta lilla Texas som har börjat att gå, det ser ju för sött ut när så småa människor går runt! :P
Tusen tack för den goda maten!
Före vi for till Kåge så fick jag blodtrycksfall (eller nåt liknande) i duschen! Det är så himla obehagligt och det fick mig att tänka på tiden före dom upptäckte att jag var glutenintolerant, då svimmade jag rätt ofta och det kändes precis som då! Så jag satte mig ner i duschen (ville verkligen inte svimma där inne) och bara satt där (jag orkar knappt röra mig då det händer), drack lite vatten som Johan kom med tills det kändes någorlunda ok att resa sig igen. Och jag blir så himla trött efteråt men jag lyckades då få på mig kläderna som jag skulle ha till Lina och Nike och sen blev jag bara bättre och bättre! :)
 
Lördag spenderade jag nästan hela dagen hos mamma, Johan var och spelade fotboll. Jag såg småkronorna ta JVM-silver och sen SAIK vinna sin match efter det gick jag hem. Fick även lite kläder som mamma hade shoppat till Nelly.
Den där gröna baskern är ju bara för söt....kolla...
Vi prövade även en keps som vi hade köpt långt innan vi blev med barn...
Söndag var Johan på fotboll igen (dom gick vidare från lördagen) och jag passade på att stöka bort julen och städa lite när lillan sov. Och hon sov längre än vanligt...kring 2½ timme istället för ca 1 timme! :D
 
Nelly har kommit på det där med att hoppa nu, inte det lättaste med skena och allt men hon försöker och verkar tycka det är skitkul! Igår hoppade hon som en galning och så även idag! Måste nog försöka komma över någon hoppgunga åt henne och ta av henne skenan en stund så att hon får hoppa! :) Lotta skulle kolla om hon hade en till salu annars om det är någon som har en till salu så kan ni ju hojta till! :P
 
Nelly i sin fina Star Wars-body :D
 
 
 

PEVA

Tänkte bara tipsa ni som har Norran, i lördags i helg-bilagan så var det en artikel om PEVA (klumpfot) ifall ni missade det! :)
Det är Hugo, Alvin, Oskar och våran Nelly som kämpar med gips och skena i Skellefteå-området (som jag vet iaf).
Och dom gör det otroligt bra! :D


Bilder från gravidfotograferingen

Nu kommer äntligen inlägget med bilderna från gravidfotograferingen! Lite försenat men ändå! ;D
Snälla Anders kom till oss i juni och tog en massa kort!
Tusen tack för dom fina bilderna! :)
 
 
Uppsvullen med foppatofflor men fina kort blev det ändå! :)

Shopping med mamma

Idag har jag och mamma spenderat dagen med shopping i Piteå.
Och några fynd blev det allt! :P
Två bodys, två klänningar/tunikor och badtrosor till Nelly.
Hon har verkligen hur mycket kläder som helst men ändå så kan jag inte sluta köpa till henne. Det måste ju vara det roligaste som finns, att shoppa barnkläder! :)
 
Nya stövlar till mig, det var inte alls vad jag hade tänkt mig. Ville ha nya stövletter men så hittade jag dom här istället! :) Och Johan tycker att jag redan har ett par som liknar dom här, och ju mer jag tänker på det så kan det ju faktiskt stämma! Men dom är säkert inte precis likadana! ;D
 
Två kjolar och ett linne
En ny väska och lite krims krams
 
En lyckad shopping! :)

2012

Tänkte försöka mig på en sammanfattning, tur man har kvar alla blogginlägg så man kan kika lite bakåt! Med mitt dåliga minne så behövs det verkligen! :)
 
Januari
Var på en weekend till Stockholm med mamma, Jossa och svärisarna. Egentligen var det tänkt att vi skulle utomlands till våren eftersom mamma hade fyllt 50 men då jag var gravid så sket vi i det och shoppade upp pengarna istället! Mamma bjöd! :)
 
Februari
Första lördagen i februari var en riktig skitdag! Jag och pappa skulle jobba över, jag fick punka i -35 och pappa klämde av en bit av fingret!
 
Vi fick se våran underbara lilla dotter, vilka känslor! :)
 
Lina och Nike blev föräldrar, 17/2 föddes underbara lilla Texas!
 
Winter döptes
 
Mars
Vi fick upp våra nya garderober, är så sjukt nöjd över dom!
 
April
Påsken var vi i Arjeplog och alla åkte slalom/snowboard i Galtis och jag satt i backen och bara myste i solen!
 
Johan fixade bort våran fula vattenmätare
 
Maj
Texas döptes
 
Firmafest på Lanternan
 
Vi började renovera köket
 
Juni
Anders tog massor med gravidkort på mig, som jag kommer på nu att jag inte har lagt ut här än!
Det kommer något inlägg med dom snart...
 
Jag jobbade min sista dag före mamma-ledigheten! :P
 
Barnrummet blev tapetserat
 
Och köket blev så gott som klart
 
Juli
Så här såg jag ut i början av Juli (40+0)
 
 
Vi firade våran första bröllopsdag
 
Vi var på finaste Carro och Manges bröllop i Norsjö
 
Och det största av allt, våran Nelly kom äntligen ut, 11 dagar över tiden!
Kärlek <3
 
Augusti
 Här började turerna till Umeå, eftersom Nelly föddes med PEVA så var vi till Umeå varje vecka för att gipsa om småfötterna
 
Dom upptäckte även att hon hade höftledsluxation, så då fick hon ligga i en von rosen-skena några veckor åxxå :/
 
Dom upptäckte även att hon hade blåsljud på hjärtat, det kändes som om det var någonting varje gång vi var till doktorn
 
September
Nelly opererade sina hälsenor och vi låg inne på NUS i två nätter, fick även kolla sitt blåsljud och det var litet så det var riktigt skönt! Det var otroligt jobbigt när hon var nersövd och hon tog god tid på sig att vakna igen. Huvva!
 
 
Vi tog bort von rosen-skenan, skönt att slippa den och kunna ha på henne vilka kläder som helst
 
Oktober
Var till Umeå för ultraljud på höfterna igen och allt såg bra ut, Nelly fick även sin skena. Vi slipper fara till Umeå varje vecka!
 
Jag och älsklingen firade 8 år tillsammans!
 
Vi var på kalas, Alma fyllde 5 år
 
November
Nelly vaccinerades för första gången, jobbigt när sköterskan stack men tur att det går över rätt så fort
 
Var på kontroll i Umeå och allt såg bra ut!
 
Nelly döptes till Nelly Enya Alvina Enquist
Hon fick MASSOR med fina doppresenter! Även jag fick en present, ett presentkort på en tatuering!
 
Hon skrattade sitt första riktiga skratt och vände sig från mage till rygg
 
Vi var på Ålundsfesten och lämnade bort Nelly för första gången längre än en timme. Väldigt jobbigt men jag lyckades hålla ut rätt länge ändå
 
December
Hon vände sig från rygg till mage
 
Jag var ut med jobbet, bowling och mat på Nygatan 57
 
Vi var på kalas, Winter fyllde 1 år
 
Vi hade skickat in Nelly i tidningen
 
Nellys första jul firades hos mamma
 
Tusen tack till alla fina presenter och julklappar som vi och Nelly har fått under året!
 
Hoppas 2013 blir lika underbart som 2012! :)

2 januari

Nyårsafton spenderade vi hos min kusin, även syster och Peder var med!
Vi hade riktigt trevligt med god mat och spel. Jag drack även mitt första (även andra och tredje ;)) vinglas sen vi var i Liverpool, alltså lite över 14 månader sen! :)
En bild på förrätten, resten glömde jag fota :)
 
Tusen tack för den goda maten och en trevlig kväll! :)
 
Det jobbiga med kvällen var att Nelly har varit trög i magen några dagar, och just den kvällen skulle det tydligen ut! :/ Det var en av dom jobbigaste sakerna jag har varit med om när det gäller henne. Det var tur att vi var hos Evelina som visste hur vi skulle göra! Men nu har iaf Nelly bajsat på vanliga toan, 5 månader gammal! :)
Jag har börjat ge henne messmör i ersättningen så jag hoppas att jag inte behöver vara med om det igen!
 
Imorgon blir det shopping med mamsen i Piteå!
Det var evigheter sen jag var till Piteå och shoppade!
Johan jobbar eftermiddag så Nelly ska vara med han tills han börjar sen lämnar han över henne till moster och där ska hon vara tills vi kommer hem! :)
 

RSS 2.0