Operationen

I måndags så for vi till Umeå med lillgumman, vi skulle vara på NUS 10.00, då blev vi inskrivna, läkaren lyssnade och tittade på Nelly och sen fick vi ett rum. Vi tog bort gipset och skenan sen fick hon bada och väga sig, 4735g, snart passerar hon 5 kg! :)
Sen hann vi med en lunch innan vi skulle träffa narkosläkaren och direkt efter det mötet så var det bara att gå till barn-hjärtmottagningen för att göra ett EKG och kolla hjärtat med ultraljud. Som tur var så var inte blåsljudet så stort, så det skulle bli operation! Nelly både kissade och kräktes på hjärtläkaren :)
Senare på kvällen så satte dom en nål på Nelly så att dom skulle slippa göra det på morgonen, dom misslyckades och fick sticka flera gånger. Vi satt och mutade henne med sockervatten, stackarn! Men hon var duktig ändå! :)
Johan sovde på patienthotellet och jag fick sova med Nelly på rummet. Personalen var in och väckte mig vid 04.00 så att jag kunde amma Nelly en sista gång innan hon skulle sövas.
 


På tisdagsmorgonen så var det dags för operation. 08.00 vandrade vi iväg till op, sen fick vi lämna henne och vänta på vårat rum tills det var klart. Vid ca 10.30 ringde dom och sa att hon var på uppvaket, så då gick vi dit!
Lilla söta gumman, helt utslagen med sladdar överallt! Operationen gick bra, hon tog bara lite tid på sig att vakna. Jag blev lite rädd där ett tag, men tillslut så vaknade hon och åt lite sen fick vi gå till vårat rum igen ca 14.15.
Sen sovde hon i princip hela tisdagen, vaknade korta stunder för att äta lite. Personalen var inne lite då och då och kollade hennes fötter, så att dom inte var svullna och hade cirkulation. Hon fick även alvedon var 6:e timme.
 


Onsdag så ville vi hem så fort som möjligt. Så vi fick vara först på ronden och efter det var det bara att gå upp till ortopeden för att få på henne skenan igen! Sen for vi hemmåt!
 
Det var våra dagar i Umeå! Nelly charmade alla med sitt leende!
Nu ska hon ha gipset i två veckor innan vi ska tillbaka så det är rätt så skönt!
Vi får ta bort skenan den 24 och den 25 ska vi tillbaka till Umeå för omgipsning, 4 oktober är det dags för ultraljud av höfterna och förhoppningsvis ser det bra ut så vi slipper skenan! :)
 
Puss och Kram
 
 

Kommentarer
Postat av: Cissi

Ni är helt fantastiska!! :) Och söt-ungen!! :)
Kraaaaaaaam på er :)

2012-09-17 @ 19:34:57
URL: http://lillohman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0