Remiss till ortopeden

I tisdags var vi till Umeå med Nelly.
Hon föddes med fötterna inåt så vi hade fått en remiss till ortopeden för att laga till det.
 
Man märker verkligen att dom kan rätt mycket mer i Umeå än i Skellefteå, enligt Ske-å så hade hon legat trångt i magen, det var därför fötterna stod inåt och det var inte klumpfot som det kallas.
Så vi blev lite förvånade när vi kom till Umeå och dom säger att det är klumpfot och att det inte har något med att det är trångt, det är ca 1 på 1000 som drabbas av det och mest pojkar.
 
Hur som helst så är hon iaf gipsad nu på båda benen, dom börjar med att töja ut fötterna med att gipsa varje vecka, sen pratade dom om att dom skulle kapa hälsenorna för att räta ut fötterna och sen blir det skenor.
Blir MÅNGA Umeå-resor framöver! :(
 
Så det som vi trodde var rätt lätt att fixa var lite svårare än vi tänkte oss.
Men hur som helst så kunde det ju ha varit mycket värre, det här går iaf att fixa...nog för att hon inte kan bli en elitidrottare när hon blir stor! Men hon kanske inte ens kommer att tycka om sport, man vet aldrig?! :)
 
Här är lillgumman med sitt lila gips! :)
 
Puss och Kram
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Cissi

Men huvva!! Har tänkt på er... Hoppas hon slipper ha ont.. Och precis som du säger, bra det går att fixa :)
Kraaaaaaaam

2012-08-02 @ 11:33:33
URL: http://lillohman.blogg.se
Postat av: Razzel

Förstår att det känns väldigt onödigt med allt som blir en följd av fot-trasslet.... Men å andra sidan är det ju skönt att det är något som är relativt enkelt för sjukvården att fixa till och inget som hon behöver ha besvär av senare i livet! Men nu börjar det vara alldeles för länge sedan vi fick träffa det sötaste pyret!!...

2012-08-02 @ 20:25:38
URL: http://www.hemmahosrazzel.blogspot.com
Postat av: Jocke

Kaka dök ner i en bassäng med för lågt vatten när han var liten och skadade ryggraden+nacken och läkarna sa att han aldrig skulle kunna gå igen. Messi föddes med hormonfel och dom sa att han aldrig skulle kunna hålla på med idrott.

Finns viljan så går det mesta, oavsett vad oddsen säger:P

2012-08-04 @ 19:34:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0